Teksten optimaliseren

Dat inhoud belangrijk is teksten optimaliserenvoor een website, daarover is iedereen het meer dan eens. Het is goed om te letten op de eisen aan SEO-teksten voordat u zelf gaat schrijven of mensen aan het werk zet. Wanneer u echter al bestaande content hebt en deze niet voor u werkt, dan kunt u twee verschillende dingen doen:

  • Nieuwe teksten (laten) schrijven;
  • De bestaande teksten optimaliseren.

Teksten optimaliseren doen we op twee manieren. Wanneer de teksten op zichzelf sterk zijn en veel informatie bevatten, kunnen we de teksten optimaliseren. Er worden dan trefwoorden aan de tekst toegevoegd, fouten worden uit de tekst gehaald en vaak maken we de zinnen wat korter. Dat verhoogt de leesbaarheid. Zijn de teksten echter écht ondermaats? In dat geval is het herschrijven van de informatie dan beter om zo de teksten te optimaliseren. We gebruiken dan de informatie die al op de pagina staat, maar steken die in een jasje dat beter bij uw website past.

Wanneer u ontevreden bent over de teksten en tegelijkertijd de beschikbare informatie te mager vindt van de teksten die u nu hebt, dan is dit geen optie. We raden u dan sterk aan om nieuwe teksten te laten schrijven. U kunt eventueel de bestaande content meesturen als informatiebron, of alleen de delen aanstrepen die u terug wilt laten komen in de nieuwe content.

Waarom teksten optimaliseren?

De waarde van de content op de website bepaalt in hoge mate de ranking in Google. Het gaat hierbij niet alleen om het aantal trefwoorden: tegenwoordig draait het om het gebruiksgemak. U wilt dat de bezoekers op uw website zonder probleem de informatie kunnen vinden. Daarom is de inhoud op de website van groot belang. Wanneer u goede artikelen, informatie en andere content op de website hebt, dan waarderen de bezoekers dit. En dát helpt wel bij het verbeteren van uw ranking in Google.

Daarnaast is kwalitatieve content onmisbaar. Zorgt u ervoor dat u alleen de beste artikelen op uw website hebt staan? Dan is de kans groot dat er steeds meer backlinks gecreëerd worden zonder dat u hier iets voor hoeft te doen:

  • Andere websites verwijzen naar uw pagina’s omdat deze als autoriteit gezien worden;
  • Schrijvers verwijzen naar uw pagina’s omdat zij hier informatie gevonden hebben;
  • Bloggers verwijzen naar uw pagina’s omdat zij hun volgers willen informeren;
  • Uw pagina’s worden door gebruikers op de sociale media gedeeld.

Dit zorgt ervoor dat u binnen de kortste keren veel meer bezoekers krijgt. Maar dan moeten de teksten wel écht geoptimaliseerd zijn.

Vandaag nog teksten laten optimaliseren?

Wij hebben veel ervaring met het optimaliseren van teksten. Teksten die van andere schrijvers komen en die aangepast moeten worden. Bestaande content die al tijden op een website staat. Of een website die u overgekocht hebt en waar meer werk inzit dan u aanvankelijk dacht.

Neemt u vandaag nog contact met ons op voor een afspraak of gesprek – of stuur direct de teksten op die geoptimaliseerd moeten worden zodat we direct een offerte aan kunnen leveren. We streven ernaar om élke offerte binnen 48 uur opgestuurd te hebben zodat u verder kunt met alles wat voor uw bedrijf belangrijk is.